27 Φεβρουάριος 2015, 15:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 15:19

Άρχισαν τα... όργανα στις Σκουριές Χαλκιδικής

  • Άρχισαν τα... όργανα στις Σκουριές Χαλκιδικής

Οι Σκουριές και πάλι στο προσκήνιο. Η απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη να προχωρήσει σε ανάκληση της θεώρησης της αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Η ανάκληση έγινε προκειμένου να διενεργηθεί επανέλεγχος για το κατά πόσον οι υποβληθείσες μελέτες, στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

«Ο επανέλεγχος κρίθηκε επιβεβλημένος μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων, και έχει στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ' όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον» αναφέρει το ΥΠΑΠΕΝ.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για αθέτηση υποσχέσεων που τους είχε δώσει. 

«Πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα ερχόταν πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους όπου εργάζονται 2.000 κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής».

Τα σωματεία καλούν τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού έργου και δηλώνουν ότι «αν γίνουμε δυσάρεστοι στη κυβέρνηση, ας στείλει τα ΜΑΤ». Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» Γιώργος Χατζής και ο πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.