27 Φεβρουάριος 2015, 13:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 17:36

Παππάς: Μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος για να λειτουργήσει η ΕΡΤ

  • «Παράθυρο» για εκλογές αφήνει ο Παππάς
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το θέμα των ομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το δημοσιονομικό κενό, ο Σόιμπλε, ο ΦΠΑ αλλά και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ κυριάρχησαν στις ερωτήσεις που δέχθηκε το πρωί στο στούντιο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι τα ομόλογα που λήγουν θα καλυφθούν, ότι δεν εξετάζεται η παράταση των οφειλόμενων και ότι η Ελλάδα –με την απόφαση του Eurogroup– έχει δεσμευτεί ότι θα εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις. «Ο Σόιμπλε εξέφρασε την πιο ακραία και επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας», είπε ο Νίκος Παππάς, και έκανε λόγο για κέντρα –θεσμικά και εξωθεσμικά– που επιχείρησαν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση.

Νίκος Παππάς: Θα διευκρινιστεί και το δημοσιονομικό κενό, όχι ερήμην του πρωτογενούς πλεονάσματος, και η χώρα θα μπει σε περίοδο ομαλότητας.

Ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία που ενέκριναν οι εταίροι θα έρθει στην ελληνική Βουλή, είπε ότι πρόκειται για επέκταση της προηγούμενης και «για μια αλλαγή της ημερομηνίας». Σημείωσε ωστόσο ότι «όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί, επιβεβαίωσε πως ο νόμος για τα ακίνητα θα καθυστερήσει λίγο, και προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Σε αυτό θα προβλέπεται μικρή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ώστε να γίνει η επαναλειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

«Προτεραιότητα στις προσλήψεις έχουν όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ», σημείωσε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος υπουργός για τη δημόσια τηλεόραση, λέγοντας ότι η λειτουργία της θα είναι από μηδενική βάση.

Tags