27 Φεβρουάριος 2015, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 12:25

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών τιμά τη γυναίκα

  • Ο Φάρος Ποντίων Πατρών τιμά τη γυναίκα
    Αγρότισσες στον Πόντο (από το αρχείο της ΕΠΜ)

Ο δραστήριος Σύλλογος των Ποντίων της Πάτρας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά και τη δυναμική παρουσία της γυναίκας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, διοργανώνει μια ειδική βραδιά με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 18:00, στην Εστία του Φάρου, και θα περιλαμβάνει ομιλίες, ποντιακή μουσική και πολύ χορό, τόσο από τις γυναικείες χορευτικές ομάδες του συλλόγου όσο και από τον κόσμο που θα παρευρεθεί.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από την πρόεδρο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ Ν. Αχαΐας» Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη και τον χειρουργό Απόλλωνα Ζυγομαλά, σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Στη συνέχεια η Σοφία Καρασαββίδου-Χαραλαμποπούλου, εκπαιδευτικός και μέλος του Φάρου, θα αναφερθεί στην Πόντια μάνα, σύζυγο και αδελφή.

Αυτή η μέρα ανήκει σε όλες τις γυναίκες, γι’ αυτόν το λόγο ο σύλλογος θα τιμήσει ιδιαίτερα κάποιες κυρίες, μέλη του, για την ιδιαίτερη προσφορά τους.

Θα τιμήσει λοιπόν:

  1. Την Κονδυλία Καστανίδη, γνωστή σχεδιάστρια μόδας, για την απόφασή της να ονομάσει την εταιρεία της, EnoeMe, τίτλο που παραπέμπει στην Οινόη του Πόντου, τιμώντας έτσι την ποντιακή της καταγωγή.
  2. Θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε γυναίκες που βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις στις διάφορες δράσεις του συλλόγου. Αυτές είναι οι κυρίες Ελισάβετ Καπαγερίδου (εκπαιδευτικός, συγγραφέας), Μαρία Κοσσυφίδου (εκπαιδευτικός), Σοφία Μιχαηλίδη (μουσικός), Νίνα Μεταξά (πιανίστα).

Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στις γυναίκες όλου του κόσμου. Στο τραγούδι θα μας ταξιδέψουν η Σοφία Μιχαηλίδη και οι μαθήτριές της Ντόρα Μπαρδάκη και Αριάδνη Στεφανίδη. Στο πιάνο θα συνοδεύουν η καταξιωμένη πιανίστα Νίνα Μεταξά και η νέα ταλαντούχα Συμέλα Λαζαρίδη.

Από την εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ποντιακοί χοροί, που όπως κάθε χρόνο την ημέρα αυτή χορεύουν οι γυναίκες του χορευτικού τμήματος του συλλόγου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.