27 Φεβρουάριος 2015, 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 11:04

Ζημιές στο κέντρο της Αθήνας από «αγνώστους» χωρίς συλλήψεις

  • Ζημιές στο κέντρο της Αθήνας από «αγνώστους» χωρίς συλλήψεις

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν περίπου 300 άτομα την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, με λιγοστές διμοιρίες των ΜΑΤ να παρακολουθούν από απόσταση.

Οι νεαροί, κουκουλοφόροι και μη, που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο έριξαν μολότοφ, έσπασαν και έκαψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, διέλυσαν βιτρίνες κοσμηματοπωλείων, ενός ζαχαροπλαστείου, μιας ασφαλιστικής εταιρείας, τραπεζών, κατέστρεψαν τηλεφωνικούς θαλάμους και στάσεις λεωφορείων. Όμως δεν έγινε καμία προσαγωγή ή σύλληψη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για περιορισμένη χρήση χημικών.

Περίπου 60-70 άτομα που είχαν μπει στο Πολυτεχνείο αποχώρησαν λίγο μετά τις 23:00 μ.μ. Η κατάσταση εκτονώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μιλώντας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν την ικανοποίηση της πολιτικής ηγεσίας για την έκβαση της επιχείρησης, καθώς δεν στήθηκε το γνωστό σκηνικό με τους αγνώστους να πετούν μολότοφ και τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα και ξύλο. Ωστόσο είναι αρκετοί οι πολίτες που αναρωτιούνται εάν, από ποιον και πόσο γρήγορα θα αποζημιωθούν για την καταστροφή της περιουσίας τους.