27 Φεβρουάριος 2015, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 10:37

Κρατούμενος κάνει απεργία πείνας γιατί δεν του επιτρέπουν να σπουδάσει στο ΙΕΚ

  • Κρατούμενος κάνει απεργία πείνας γιατί δεν του επιτρέπουν να σπουδάσει στο ΙΕΚ

Απεργία πείνας ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού Θέμης Δήμου διαμαρτυρόμενος ότι παρόλο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, το συμβούλιο της φυλακής απέρριψε την πρώτη αίτησή του να παρακολουθήσει μαθήματα στο ΙΕΚ που λειτουργεί για τους κρατούμενους εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως αναφέρει, οι λόγοι για τους οποίους θεωρεί ότι απορρίφθηκε η αίτησή του είναι η συμμετοχή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ΄, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγους μήνες, με αποκορύφωμα τη μαζική απεργία πείνας 4.500 κρατουμένων.

Ο Δήμου είχε συλληφθεί στο Χαλάνδρι στις 28 Ιουνίου του 2013 κατηγορούμενος για ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών καθώς και για κλοπές.

Η περίπτωση Δήμου παραπέμπει σε εκείνην του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος είχε κάνει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Τη σταμάτησε έπειτα από την ψήφιση τροπολογίας που επιτρέπει σε κρατουμένους να παρακολουθούν μαθήματα, υπό την προϋπόθεση να φορούν βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ