27 Φεβρουάριος 2015, 10:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 10:17

Ψηφίζει η γερμανική Βουλή για τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας

  • Ψηφίζει η γερμανική Βουλή για τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας

Πράσινο φως αναμένεται να δώσει η Μπούντεσνταγκ στην επέκταση του «προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα» ή του «Μνημονίου», όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στους Γερμανούς βουλευτές.

Η έναρξη της συνεδρίασης προγραμματίστηκε για τις 10:30 ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα της Κάτω Βουλής της Γερμανίας θα διαρκέσει 1 ώρα και 45 λεπτά. Το αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι υπέρ της συμφωνίας, ωστόσο ενδιαφέρον έχει πόσοι τελικά θα είναι οι βουλευτές που θα την καταψηφίσουν και θα αντιταχθούν στην επιθυμία των Μέρκελ-Σόιμπλε.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δοκιμαστικής ψηφοφορίας, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU)  ψήφισε υπέρ της παράτασης της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα.

Μόνο 22 από τους 331 βουλευτές, τάχθηκαν κατά της παράτασης και τρεις απείχαν, ενώ υπέρ της παράτασης ψήφισαν ομόφωνα και οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού.

Υπέρ της επέκτασης αναμένεται να ψηφίσουν και οι Βουλευτές των Πρασίνων, ενώ η Αριστερά (Die Linke) θα αποφασίσει λίγο πριν από την επίμαχη ψηφοφορία.