27 Φεβρουάριος 2015, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 09:00

Βαρουφάκης: Ούτε ηττηθήκαμε, ούτε συνθηκολογήσαμε!

  • Βαρουφάκης: Ούτε ηττηθήκαμε, ούτε συνθηκολογήσαμε!

«Μου αρέσει να λέω τα σύκα-σύκα και αυτό ίσως να ενοχλεί κάποιους συναδέλφους μου στο εξωτερικό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Όσοι με γνωρίζουν λένε πως έχω επηρεαστεί από τον αυστραλιανό τρόπο σκέψης» σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «ίσως να είναι ο τρόπος με τον οποίο απορρίπτω τις ανοησίες χωρίς να νοιάζομαι τι θα πουν οι άλλοι. Πιθανότατα να με επηρέασε και ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Πολ Κίτιγκ τον οποίο θαύμαζα».

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έχει και αυστραλιανή υπηκοότητα ενώ έχει διδάξει επί 12 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση «ηττήθηκε και συνθηκολόγησε με την τελευταία της συμφωνία με το Eurogroup».

«Δεν το βλέπω καθόλου σαν ήττα, αλλά σαν νίκη της Ευρώπης που αναγνώρισε τις δημοκρατικές αρχές μιας νέας κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε» τόνισε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέπτεται συχνά την Αυστραλία για να δει την κόρη του που ζει μόνιμα στο Σίδνεϊ με την μητέρα της.