27 Φεβρουάριος 2015, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 08:42

Πλημμύρισαν πόλεις και χωριά από τη νεροποντή σε όλη την Ελλάδα

  • Πλημμύρισαν πόλεις και χωριά από τη νεροποντή σε όλη την Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία την Πέμπτη το βράδυ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι δρόμοι στη Μάνδρα Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως άνθρωποι εγκλωβίστηκαν χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν. Σε αρκετά σημεία της πόλης οι δρόμοι είναι ακόμα χείμαρροι. 

Στο σκοτάδι χωριά της Ζακύνθου

Ανάλογη είναι η εικόνα σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου όπου μετά τις πολύωρες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Δύο γυναίκες κινδύνεψαν όταν τα οχήματά τους εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Λαγανά και χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία για να τις σώσει.

Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη πλημμύρισε στο ύψος του αεροδρομίου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ζακύνθου - Κερίου και να χρειαστεί να παρέμβουν ερπυστριοφόρα οχήματα του Δήμου.

Κατολισθήσεις στα Ιωάννινα

Φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων έχουν προκληθεί στην περιοχή Κράψης-Ανατολικής στα Ιωάννινα. Αν και οι γεωλόγοι δεν έχουν αποφανθεί ακόμα για το τι τα προκάλεσε, οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως έγιναν πιο έντονα λόγω της κακοκαιρίας.

Συνεργεία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αφενός τα προβλήματα που έχουν προκύψει και αφετέρου να δημιουργήσουν πρόσβαση στο χωριό Ανατολική.

Ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στην Ανατολική, κυριολεκτικά ... εξαφανίστηκε. Σε μία έκταση δρόμου περίπου 150 μέτρων ολόκληρο το οδόστρωμα υποχώρησε κατά 15-20 μέτρα με αποτέλεσμα η Ανατολική να μην έχει άλλη διέξοδο προς τα Γιάννενα, παρά μόνο έναν τον παλιό χωμάτινο αγροτικό δρόμο.