26 Φεβρουάριος 2015, 23:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2015, 23:02

Επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο

  • Επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο
  • Επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο
  • Επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο
  • Επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο

Ομάδα 300 ατόμων τα οποία φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο προκάλεσαν μεγάλης αξίας υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από «αντικρατική, αντικαπιταλιστική» πορεία, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο.

Όλα άρχισαν γύρω στις 18:00 μ.μ. το απόγευμα της Πέμπτης. Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια προκειμένου να κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Ωστόσο όταν η πορεία ήταν στην οδό Σταδίου κάποιοι προξένησαν φθορές στις τζαμαρίες τράπεζας. Σοβαρές είναι και οι ζημιές σε δύο κοσμηματοπωλεία στην οδό Βουκουρεστίου, σε μια στάση λεωφορείου και σε μια καφετέρια. Επιπλέον έσπασαν τη βιτρίνα γραφείου ασφαλιστικής εταιρείας και ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. Στη συνέχεια και ενώ οι διαδηλωτές περνούσαν από την οδό Πανεπιστημίου άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες δυο καταστημάτων.

Τους ακολούθησαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ κι εκείνοι κατευθύνθηκαν στο Πολυτεχνείο. Εκεί, επί της οδού Στουρνάρη προξένησαν φθορές και σε άλλα καταστήματα, έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου εξερράγη το ρεζερβουάρ μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους έχουν κλείσει τους δρόμους.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν ακόμη επέμβει. Από τις 21:00 μ.μ. έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στην Πατησίων στο ύψος της Τοσίτσα.