26 Φεβρουάριος 2015, 22:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2015, 22:13

Κίνημα βουλευτών για να κρατήσουν τα προνόμια τους

  • Κίνημα βουλευτών για να κρατήσουν τα προνόμια τους

Κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν το όπλο τους και άρχισαν να πυροβολούν το Μαξίμου για την απόφαση που πήρε να τους περιορίσει τα προνόμια. Για αυτά λοιπόν συζήτησαν με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητώντας να κρατήσουν και τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τον αστυνομικό που τους πήρε ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης!

Οι βουλευτές υποστήριξαν πως το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι απαραίτητο «εργαλείο δουλειάς» και πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να τους το στερήσει. Σημείωσαν ότι αρκετοί δεν έχουν την οικονομική άνεση να έχουν ιδιωτικό αυτοκίνητο και πως εάν τους αποστερηθεί το βουλευτικό τότε θα αναγκάζονται να μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλοι δε, πρότειναν να μην γίνει «οριζόντια» η κατάργηση των βουλευτικών ΙΧ, αλλά να μπουν οικονομικά κριτήρια.

Τα γραφεία των πρώην πρωθυπουργών Μητσοτάκη, Σημίτη και Παπανδρέου βρίσκονται εντός της Βουλής, χωρίς οι ίδιοι να είναι βουλευτές και είναι 200 τ.μ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόεδρος τους είπε ότι οι κληρώσεις για τα αυτοκίνητα θα γίνουν κανονικά και άρα δεν θα υπάρξει κατάργηση.

Επιπροσθέτως, έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τους πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς καλώντας την πρόεδρο να μεσολαβήσει προκειμένου να τους επιστραφεί.

Η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την πρόθεσή της να υπάρξει ριζική αναμόρφωση των χώρων του κεντρικού κτηρίου της Βουλής, ώστε οι βουλευτές και υπάλληλοι να μπορούν να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Σε εκείνο το σημείο επανέφερε το ζήτημα των χώρων που καταλαμβάνουν όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο όπως οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Βουλής αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζει το ζήτημα της μεταφοράς τους σε άλλο κτήριο.

Αποκάλυψε δε, ότι τα γραφεία των πρώην πρωθυπουργών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, που βρίσκονται εντός του Μεγάρου της Βουλής, χωρίς οι ίδιοι να είναι βουλευτές, είναι 200 τ.μ.