Δεύτερη ημέρα πτώσης για το Χρηματιστήριο

  • Περιορίστηκε η βουτιά στο Χρηματιστήριο
    Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πτωτικά, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να παρακολουθεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την επίλυση των πρώτων σημαντικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει μετά τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αρνητικά στη σημερινή συνεδρίαση λειτούργησε αφενός η επιβεβαίωση της σημαντικής εκροής καταθέσεων που είχαμε τον Ιανουάριο από τις ελληνικές τράπεζες.

Δεύτερος επιβαρυντικός παράγοντας ήταν η διαπίστωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι αν και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό, συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, με κυριότερη την ανάγκη αντιμετώπισης των προβληματικών δανείων.

Ο Γενικός Δείκτης πάντως έκλεισε μειωμένος κατά 2,00% στις 904,59 μονάδες και το στοίχημα είναι να μην πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Η ανώτερη τιμή που έπιασε η αγορά, ήταν στις 919,69 μονάδες και η χαμηλότερη στις 895,46. Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 38,10% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τετάρτης, διαμορφούμενη στα περίπου 94,16 εκατ. ευρώ, ενώ έγιναν 24,09 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.