26 Ιούνιος 2013, 18:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:27

Guardian: Τουριστικός παράδεισος η Ελλάδα

  • Η Ελλάδα τέταρτος φθηνότερος προορισμός στην Ευρώπη

Σούπερ γιοτ, σκάφη αναψυχής και ταχύπλοα, καταφθάνουν στο γραφικό λιμάνι της Μυκόνου εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι το παγκοσμίου φήμης νησί του Αιγαίου αναμένεται φέτος να υποδεχθεί 1 εκατομμύριο τουρίστες.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος ενός εκτενούς δημοσιεύματος - ανταπόκριση της Guadrian από την Αθήνα.

«Δεν ήταν έτσι πέρσι ή πρόπερσι. Υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών που καταφθάνουν στο λιμάνι και η τουριστική περίοδος μόλις ξεκίνησε» επισημαίνει στην εφημερίδα ο λιμενάρχης Μυκόνου, υποπλοίαρχος Νικόλαος Ζυγούρης.

Σύμφωνα με τη Guardian, αν και η οικονομία της χώρας να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και οι πολίτες της να πλήττονται από το βαρύτερο πρόγραμμα λιτότητας που έχει εφαρμοστεί σε περίοδο ειρήνης σε ανεπτυγμένη χώρα της δύσης, «αλλά όλα δείχνουν πως η Ελλάδα ξαναλειτουργεί».

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «μετά από τρία χρόνια με επεισόδια, απεργίες, κοινωνική και πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, η χώρα φέτος περιμένει 17 εκατομμύρια τουρίστες. Αριθμός ρεκόρ που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο οι ταξιδιώτες με κρουαζιερόπλοια, οι οποίοι μάλιστα έρχονται από τις ΗΠΑ, έχουν αυξηθεί κατά 40%. Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν «προσθέσει» 1 εκατομμύριο επιπλέον θέσεις στις πτήσεις τους για Ελλάδα. Φέτος, μόνο από τη Ρωσία αναμένονται 1,2 εκατομμύρια τουρίστες, ποσοστό αυξημένο κατά 230%. «Αυτό το νούμερο είναι τόσο μεγάλο που ο ΣΕΤΕ απασχολεί 20 άτομα από το προσωπικό του απλά για να βοηθούν στην έκδοση βίζας» τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, στη βρετανική εφημερίδα. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, η αύξηση στην τουριστική κίνηση οφείλεται και στο γεγονός ότι έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην έκδοση βίζας για πολίτες που προέρχονται από τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία.

Επίσης αυξημένες είναι και οι κρατήσεις από τη Γερμανία, κατά 15%. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό οφείλεται και στην παρότρυνση της καγκελαρίου Μέρκελ προς τους συμπατριώτες της να επισκεφθούν την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γερμανική αεροπορική εταιρεία Λουφτχάνσα επέλεξε την Αθήνα για να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του νέου αεροσκάφους της Β747-8, το οποίο είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου.

Πηγή: zougla.gr