Ποιους ξηλώνει από τον κρατικό μηχανισμό ο Τσίπρας

  • Ποιους ξηλώνει από τον κρατικό μηχανισμό ο Τσίπρας
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το ξήλωμα από τον κρατικό μηχανισμό «των εκπροσώπων του Μνημονίου» προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό στην πράξη σημαίνει σαρωτικές αλλαγές σε διοικήσεις και οργανισμούς και θα αφορά πρόσωπα που έχουν παραμείνει ακόμη στις θέσεις τους παρά την κυβερνητική αλλαγή.

Τέσσερις είναι οι κυβερνητικοί στόχοι που παρουσιάστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος αφορά στη πάταξη της φοροδιαφυγής και στην ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης. Δεύτερος στόχος είναι το ξήλωμα του Μνημονίου από τον κρατικό μηχανισμό, τρίτος η τήρηση του βασικού κορμού των προεκλογικών δεσμεύσεων και τέταρτος η αξιοποίηση της γεωπολιτικής δυναμικής της Ελλάδας.

Παράλληλα, επιχειρώντας να πείσει τους διαφωνούντες που εκδηλώθηκαν χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τους επόμενους τέσσερις μήνες «θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα».

Στο ό,τι έχει να κάνει με τα εσωτερικά του κυβερνώντος κόμματος, στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται η εκλογή νέου γραμματέα και νέας 11μελούς γραμματείας καθώς τα περισσότερα μέλη του οργάνου έχουν εκλεγεί βουλευτές ή είναι πλέον υπουργοί.