26 Φεβρουάριος 2015, 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2015, 23:20

Τζιχαντιστές καταστρέφουν μουσειακά εκθέματα 3.000 ετών (βίντεο)

Με βαριοπούλες, αξίνες ακόμα και με κομπρεσέρ, τζιχαντιστές κάνουν κομμάτια αγάλματα και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνταν σε μουσείο της Μοσούλης στο Ιράκ. 

Η διεθνής κοινότητα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το βίντεο που τα ίδια τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα και το οποίο είναι γυρισμένο μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους που είχαν καταληφθεί το καλοκαίρι του 2014.

«Ο Αλλάχ μας διέταξε να συντρίψουμε και να καταστρέψουμε αυτά τα αγάλματα, τα είδωλα και τα ερείπια», λέει ένας τζιχαντιστής κάνοντας μια… εισαγωγή για το τι θα ακολουθήσει.

Τα αριστουργήματα, που πλέον δεν υπάρχουν, χρονολογούνταν στην περίοδο της Ασσυριακής Αυτοκρατορίας (2500-605 π.Χ.) ενώ κάποια από αυτά ήταν 3.000 ετών.

Τζιχαντιστές: Ο Προφήτης Μωάμεθ κατέβασε τα είδωλα με τα ίδια του τα χέρια όταν πήγε στη Μέκκα.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα Independent. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους στη Μοσούλη, στις αρχές Φεβρουαρίου μέλη του Ισλαμικού Κράτους έκαψαν περισσότερα από 100.000 σπάνια βιβλία, χειρόγραφα και ντοκουμέντα. Τα περισσότερα από αυτά ήταν έργα από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.