Σπείρα Γεωργιανών λήστευε ηλικιωμένους μέσω οικιακών βοηθών!

  • Συνελήφθη στη Χαλκιδική 38χρονος Ρώσος που είχε ξεπλύνει 4 δισ. δολάρια με bitcoins
    (Φωτ. αρχείου)

Με… Δούρειο Ίππο τις οικιακές βοηθούς και τις αποκλειστικές νοσοκόμες, η σπείρα των Γεωργιανών που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία είχε καταφέρει για πολύ καιρό να διαπράττει ανενόχλητη κλοπές και ληστείες.

Μέλη της ομάδας εντόπιζαν σε μπαρ και καφετέριες γυναίκες, επίσης από τη Γεωργία, που εργάζονταν σε σπίτια ηλικιωμένων. Τις προσέγγιζαν και τις στρατολογούσαν ζητώντας τους να τους παρέχουν πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα. Η σπείρα ενδιαφερόταν κυρίως για την οικονομική τους κατάσταση αλλά και για τυχόν μέτρα ασφαλείας.

Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα από τη Γεωργία, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα η Αστυνομία συνδέει τη δράση της ομάδας με εννέα περιπτώσεις κλοπών. Η προανάκριση έδειξε ότι σε μία τουλάχιστον περίπτωση η οικιακή βοηθός έριξε υπνωτικό στο φαγητό του θύματος, μια 74χρονη γυναίκα. Από το σπίτι της στην Αγία Παρασκευή η σπείρα αφαίρεσε στις 19 Ιανουαρίου το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ.  

Τα μέλη της ομάδας συνήθως χτυπούσαν και ακινητοποιούσαν τους ηλικιωμένους τους οποίους στη συνέχεια τους έδεναν και τους φίμωναν με πλαστική ταινία περιτυλίγματος συσκευασιών, προκειμένου να ψάξουν ανενόχλητοι τα σπίτια τους. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν –μεταξύ άλλων– χρυσαφικά, ασημικά και ρολόγια, καθώς και δύο καραμπίνες και ένα περίστροφο.