27 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 14:55

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

  • Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως μέχρι το απόγευμα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων τοπικά 7 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 14°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 12°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία και από τα βόρεια θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 18°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.