26 Φεβρουάριος 2015, 18:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2015, 15:20

Πόντιοι της Αμερικής έκαναν απόκριες με Μωμόγερους

  • Πόντιοι της Αμερικής έκαναν απόκριες με Μωμόγερους
  • Πόντιοι της Αμερικής έκαναν απόκριες με Μωμόγερους

Πόντιοι, παθιασμένοι με την Ελλάδα και την παράδοση, γιόρτασαν σαν να βρίσκονταν στην πατρίδα την περασμένη εβδομάδα, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού του Αγίου Δημητρίου, στο Άπερ Ντάρμπι της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ.

Με καλεσμένους τους δημοφιλείς Πόντιους καλλιτέχνες Γιώργο Σοφιανίδη και Αλέξη Παρχαρίδη, που πήγαν στις ΗΠΑ ειδικά για τον 2ο ετήσιο χορό του Ποντιακού Συλλόγου «Ακρίτες» Φιλαδέλφειας –έγινε μια μέρα νωρίτερα– αλλά και το αποκριάτικο πάρτι, τα μέλη του συλλόγου και οι καλεσμένοι τους γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη διάρκεια της βραδιάς οι Μωμόγεροι και οι χοροί τους δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο, ενώ τα γέλια ηχούσαν στην αίθουσα από τα αυτοσχέδια αστεία των μασκαρεμένων πρωταγωνιστών (δείτε εδώ βίντεο από την εκδήλωση).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου τίμησε με ειδική πλακέτα τον Γιώργο Σοφιανίδη, ο οποίος μετά από 25 χρόνια παρουσίας στο ποντιακό τραγούδι κυκλοφόρησε το πρώτο του CD. Στο πλευρό του, χαρούμενος, ο συνεργάτης αλλά και ξάδερφός του Αλέξης Παρχαρίδης.

Τους δυο καλλιτέχνες πλαισίωσαν επίσης οι: Γιάννης Πολυχρονίδης (νταούλι), Γιάννης Ταταρίδης (κλαρίνο), Χρήστος Τικταπανίδης (λύρα), Ευάγγελος Πονερές (λύρα), Βασίλης Οικονόμου (νταούλι) και το συγκρότημα Atlantis of Philadelphia.