26 Φεβρουάριος 2015, 13:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2015, 13:38

Bild: Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες

  • Bild: Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες
    «Λέμε όχι σε περισσότερα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», λέει η φωτογραφία με Γερμανούς πολίτες που ανάρτησε η Bild

Την ώρα που οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης έλεγαν το πρώτο «ναι» στην ελληνική παράταση, η Bild για άλλη μια φορά αποφάσισε να παίξει το ανθελληνικό της χαρτί.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, σε ένα ακόμα προκλητικό άρθρο για την Ελλάδα που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της, παροτρύνει τους Γερμανούς πολίτες να πουν «nein» στη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες» καλεί τους Γερμανούς πολίτες που αντιτίθενται στην παράταση του ελληνικού προγράμματος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Να τυπώσουν το επίμαχο άρθρο που λέει «όχι» στα χρήματα για τους  άπληστους Έλληνες.
  • Να βγάλουν μία δική τους φωτογραφία και να την επισυνάψουν στο σχετικό άρθρο.
  • Να βγάλουν μία selfie μαζί με το επίμαχο άρθρο και να το αποστείλουν μέσω e-mail στην Βild.

Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις Γερμανών οικονομολόγων οι οποίοι δίνουν... γραμμή στον κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ να καταψηφίσει το αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος στην αυριανή ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ.

Υπενθυμίζει δε στους αναγνώστες της τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά που στις 23 Αυγούστου 2012 είχε πει «και βεβαίως θα πρέπει να αποπληρώσουμε το χρέος μας, σας το υπόσχομαι» καθώς και τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος στις 23 Μαΐου 2013 είχε δηλώσει ότι η Γερμανία θα πάρει πίσω όλα της τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ