26 Φεβρουάριος 2015, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2015, 13:39

Στην Κωνσταντινούπολη αυξήσεις ρεκόρ παγκοσμίως στα ενοίκια τριών δρόμων

  • Στην Κωνσταντινούπολη αυξήσεις ρεκόρ παγκοσμίως στα ενοίκια τριών δρόμων
    Το παραδοσιακό τραμ στη Μεγάλη Λεωφόρο του Πέρα (Ιστικλάλ)

Τρεις από τις δέκα λεωφόρους με τις μεγαλύτερες αυξήσεις ενοικίων στον κόσμο βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη. Η μία μάλιστα είναι η πάλαι ποτέ Μεγάλη Λεωφόρος του Πέρα.

Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσε η διεθνής εταιρεία συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield, συγκρίνοντας στοιχεία από διάφορες χώρες για το 2014.

Πρόκειται για τις λεωφόρους Ιστικλάλ (Μεγάλη Λεωφόρος του Πέρα), Μπαγκντάτ και Αμπντί Ιπεκτσί, που καταλαμβάνουν την 2η, 6η και 10η θέση της λίστας με τίτλο «Main Streets Across the World» του διεθνούς ομίλου. 


Λεωφόρος Μπαγκντάτ

Την περασμένη χρονιά σε αυτές τις λεωφόρους νοικιάστηκαν 17.500 τ.μ. κυρίως από διεθνείς αλλά και κάποιες τουρκικές εταιρείες πολυτελών προϊοντων. Στην Ιστικλάλ η αύξηση ενοικίων ήταν της τάξεως του 27,3%, στην Ιπεκτσί 20,9% και στην Μπαγκντάντ, στην ασιατική ακτή, 24,4%.


Λεωφόρος Αμπντί Ιπεκτσί

Ο όμιλος Cushman & Wakefield (που ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι) αναλύοντας στοιχεία από διάφορες βάσεις δεδομένων διαπίστωσε ότι το 2014 στην Τουρκία αγοράστηκαν 56% περισσότερα ακίνητα από ξένους, με τις κατοικίες να ανέρχονται στο 1,6 εκατομμύριο.