26 Φεβρουάριος 2015, 13:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2015, 13:14

Ο Πόντος δεν γνωρίζει σύνορα (βίντεο)

  • Ο Πόντος δεν γνωρίζει σύνορα (βίντεο)

Υπάρχουν πολλοί ποντιακοί σύλλογοι της ελληνικής ομογένειας οι οποίοι επιτελούν σπουδαίο έργο. Λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για τους Έλληνες της διασποράς, προσπαθώντας να διατηρήσουν με κάθε δυνατό τρόπο ήθη και έθιμα της αλησμόνητης πατρίδας, τον Πόντο. Ένας από αυτούς είναι ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου, με πλούσιες δράσεις και δραστηριότητες.

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις της ευρύτερης περιοχής, κάνοντας γνωστό τον Πόντο σε όλη τη Γερμανία και όχι μόνο. Ένα πρόσφατο παράδειγμα έρχεται από τη συμμετοχή του συλλόγου στην επέτειο των 25 χρόνων του σερβικού συλλόγου Μονάχου «SKD Sveti Sava». «Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του σερβικού συλλόγου και συμμετείχαμε στην επετειακή εκδήλωσή τους παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς» ανέφερε το ΔΣ του ποντιακού συλλόγου. Η παρουσία του καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση από κοντά.

Στις αίθουσες του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου πραγματοποιούνται μαθήματα ποντιακών χορών για όλες τις ηλικίες. Ακόμα, λειτουργεί ομάδα εργασίας γυναικών με το όνομα «Παρχαρομάνες»· οι γυναίκες της ομάδας, με πολλή αγάπη και σεβασμό προς την παράδοση, ενισχύουν τις εκδηλώσεις και δεξιώσεις του συλλόγου με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.