26 Φεβρουάριος 2015, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2015, 11:09

Σταύρος Κοντονής: «Ας μείνουν κι εκτός Ευρώπης οι ελληνικές ομάδες»

  • Πέρασε το αθλητικό νομοσχέδιο
    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στα άκρα είναι αποφασισμένος να φτάσει ο Σταύρος Κοντονής για την πάταξη της βίας. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πάρουν μέρος οι ελληνικές ομάδες την ερχόμενη περίοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Δεν θα ολιγωρήσουμε και δεν θα δεχτούμε απειλές και εκβιασμούς, του τύπου “αν επέμβετε δεν θα παίξουν του χρόνου οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη”. Να μην παίξουν. Δεν μας ενδιαφέρει...», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, επισημαίνοντας πως αν βλέπουν τέτοια εικόνα οι οπαδοί, μπορούν να φανταστούν και να κάνουν πολλά.

«Το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές για την καταπολέμηση της βίας. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο, για να αντιληφθείτε τι σαθρό νομικό σύστημα διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρέμβει. Η κυβέρνηση, αν δεν νομοθετήσει, δεν μπορεί να βοηθήσει», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας.

Στη Σούπερ Λίγκα τρέχουν για να προλάβουν τις ημερομηνίες, αφού την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση με τον Στ. Κοντονή, για να δείξουν αν έχουν κάνει βήματα προόδου για τα μέτρα που έχουν ζητηθεί (ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες ασφαλείας, μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες φιλάθλων).

Μιμητές και στην Ευρώπη

Η διακοπή του πρωταθλήματος στην Ελλάδα βρίσκει κι έναν υποστηρικτή από την Ευρώπη. Και όχι κάποιον τυχαίο. Τον Φραντσέσκο Τότι! Ο σούπερ σταρ και αρχηγός της Ρόμα, μιλώντας για το θέμα αυτό, δήλωσε ότι πρέπει το ίδιο να γίνει και στην Ιταλία.

«Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Ελλάδα. Πολύ καλά έκαναν και διέκοψαν το πρωτάθλημα. Αυτό δυστυχώς δεν θα γίνει ποτέ στην Ιταλία. Πρέπει κάποτε να σταματήσουν όλα αυτά τα θλιβερά που γίνονται στα γήπεδα», τόνισε ο Τότι.

Πάντως στην Ελλάδα άλλοι είναι υπέρ και άλλοι κατά της διακοπής. Ο Ολυμπιακός τάχθηκε κατά της διακοπής, ενώ ο Παναθηναϊκός μίλησε για σωστή απόφαση της κυβέρνησης. Στην ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, δηλώνουν ικανοποιημένοι που η Φούτμπολ Λιγκ θα συνεχιστεί κανονικά.