26 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2015, 16:45

Βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια – Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

  • Βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια – Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με σταδιακή επέκταση των φαινομένων σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια και ανατολικά.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 16°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα τοπικά τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 15°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά με τα φαινόμενα να εντείνονται από το βράδυ. Η ορατότητα τοπικά τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13°C.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 18°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 17°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.