25 Φεβρουάριος 2015, 16:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2015, 15:49

Μις Τουρκία: Πρόσβαλε τον Ερντογάν και κινδυνεύει με φυλάκιση

  • Μις Τουρκία: Πρόσβαλε τον Ερντογάν και κινδυνεύει με φυλάκιση
    Η πρώην Μις Τουρκία Μερβέ Μπουγιουκσαράκ

Αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της φυλακής βρίσκεται η πρώην Μις Τουρκία Μερβέ Μπουγιουκσαράκ, που κατηγορείται για ασέβεια κατά του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η 26χρονη γυναίκα, που είχε στεφθεί με τον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας στην Τουρκία το 2006, και σήμερα εργάζεται ως βιομηχανική σχεδιάστρια και συγγραφέας, κινδυνεύει να μπει για δύο χρόνια στη φυλακή επειδή αναδημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram ένα ποίημα που σατιρίζει τον Ερντογάν.

Το επίμαχο ποίημα, με τίτλο «The Master's poem», σατίριζε σύμφωνα με τον εγχώριο Τύπο τον Τούρκο Πρόεδρο παραφράζοντας στίχους από τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Η ίδια έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, λέγοντας ότι «ανέβασε» το ποίημα επειδή το είχε βρει αστείο και σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να προσβάλει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Μάλιστα, όπως κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα, το ποίημα ίσως το αντέγραψε από το εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό Uykusuz, ενώ το έσβησε όταν φίλος της την ενημέρωσε πως τέτοιου τύπου μηνύματα θα μπορούσαν να επισύρουν την ποινική της δίωξη.