25 Φεβρουάριος 2015, 15:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2015, 15:45

Λουκέτο στο πρωτάθλημα εξαιτίας της βίας

  • Λουκέτο στο πρωτάθλημα εξαιτίας της βίας
    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (2Δ) συνομιλεί με τον πρόεδρο της Super League Γιώργο Μποροβήλο (2Α) τον αναπλ. πρόεδρο της ΕΠΟ Ε.Τοπολιάτη (Α) και τον πρόεδρο της Football League Σταύρο Καλογιάννη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής προχώρησε σε μια ριζοσπαστική κίνηση για την πάταξη της βίας, που κανείς προκάτοχός του δεν τόλμησε. Παίρνοντας και το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων! Τις προθέσεις της κυβέρνησης ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Γιώργο Μποροβήλο, τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Σπύρο Καλογιάννη και τον γ΄ αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Τοπολιάτη, στη συνάντηση που είχε το πρωί μαζί τους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα τους ανακοίνωσε σειρά μέτρων που θα πρέπει να εφαρμοστούν για να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. 

Τα μέτρα αυτά είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα και η μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες για τις οποίες θα είναι υπεύθυνες οι ομάδες.

«Είμαι αποφασισμένος να φτάσω μέχρι το τέλος. Έχω τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού να προχωρήσω προκειμένου να μην επαναληφθούν επεισόδια όπως της περασμένης Κυριακής. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Αυτό δεν θα επιτρέψω να ξανασυμβεί», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής στους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών φορέων. 

Πλέον οι ομάδες πρέπει να συμμορφωθούν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα και να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις είναι στον «αέρα» η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα την ερχόμενη περίοδο.

Ο Σταύρος Κοντονής, όπως ο ίδιος είπε, θα έχει συνάντηση με τον ΠΣΑΠ στις 17:00 και μία ώρα αργότερα θα δει τον πρωθυπουργό, οπότε θα γίνουν και επίσημα ανακοινώσεις.