25 Φεβρουάριος 2015, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2015, 13:16

Ο Σόιμπλε προβλέπει τρίτο μνημόνιο 20 δισ.!

  • Ο Σόιμπλε προβλέπει τρίτο μνημόνιο 20 δισ.!
    Φωτ.: ΕΡΑ

Λίγες ώρες μετά τη λίστα Βαρουφάκη, και πριν ακόμη πάει για ψήφιση η παράταση της συμφωνίας στη γερμανική Βουλή (κάτι που αναμένεται την Παρασκευή), ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξαναχτυπά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Rheinische Post, ο Σόιμπλε εκτιμά ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, ύψους 20 δισ. ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, «Είναι απολύτως σαφές ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα». Προσθέτει επίσης ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών φέρεται να απάντησε στο ερώτημα για το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και πάλι βοήθεια με τη φράση «Ποτέ μη λες ποτέ».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης προσπάθησε ακόμη να πείσει τους συναδέλφους του να συναινέσουν στην παράταση του ελληνικού προγράμματος τονίζοντας, σύμφωνα με συμμετέχοντες, ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή.

Στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν αποκλείεται για πρώτη φορά βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς, που ανέκαθεν ψήφιζαν κατά των πακέτων διάσωσης λόγω των μέτρων λιτότητας που τα συνόδευαν, να ψηφίσουν αυτήν τη φορά υπέρ, με βασικό επιχείρημα ότι λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.