25 Φεβρουάριος 2015, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2015, 10:28

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είμαι αθώος»

  • Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είμαι αθώος»
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Οποιαδήποτε εμπλοκή του σε όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται αρνήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώπιον της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου σήμερα, πρώτη μέρα της δίκης του.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες» δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της έδρας Νίκος Πάσσος του είπε: «καθίστε και να αισθάνεστε άνετα».Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου ζήτησε από το δικαστήριο να καταθέσουν ακόμη οκτώ μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Διώτης, ο Γιάννης Καπελέρης, ο Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Κωνσταντίνος Μπίκας και άλλοι.

Ο πρώην υπουργός έφτασε στο Ειδικό Δικαστήριο με το δικό του αυτοκίνητο. Αμέσως ο συνήγορός του ζήτησε από την έδρα να αποχωρήσουν οι φωτογράφοι και οι τηλεοπτικές κάμερες. Ωστόσο υπήρξε αντίδραση κι έτσι δόθηκε άδεια στους φωτορεπόρτερ να τραβήξουν φωτογραφίες για 60 δευτερόλεπτα, ενώ συνεργείο της ΝΕΡΙΤ πήρε πλάνα λίγο πριν το δικαστήριο ζητήσει να περάσουν έξω από την αίθουσα.  

Στο χώρο παραμένουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να ηχογραφούν τη δίκη, ωστόσο απαγορεύεται ρητά το υλικό να βγει προς τα έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ