25 Φεβρουάριος 2015, 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2015, 08:10

Στις 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

  • Ραντεβού Τσίπρα με διαφωνούντες μετά την ψήφιση των μέτρων

Η μαραθώνια συνεδρίαση για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη (η οποία δεν έγινε δεκτή) χθες βράδυ μετέθεσε χρονικά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχικά είχε προγραμματιστεί την Τρίτη το απόγευμα, για σήμερα στις 10 το πρωί.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να κάνει... μασάζ στα στελέχη του, που με αφορμή την ηλεκτρονική επιστολή Βαρουφάκη βρίσκονται στα κάγκελα. Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις  50 μελών  της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να συνέλθει το όργανο προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τη συμφωνία πριν αυτή να φθάσει -αν φθάσει- στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, με νέα της παρέμβαση, η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ -που πάντως δεν έχει μεγάλη εσωκομματική ισχύ-  χαρακτήριζε την αποστολή της λίστας μεταρρυθμίσεων από τον Γιάννη Βαρουφάκη και την έγκρισή της από το Eurogroup ως «ολοκλήρωση της συμφωνίας υποταγής».

Έντονη κριτική άσκησε και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρούντι Ρινάλντι, ο οποίος με επιστολή του κάνει λόγο για υποχωρήσεις της κυβέρνησης.  Αλλά και άλλα στελέχη που ανήκουν στην εσωκομματική μειοψηφία (Στ. Κουβελάκης, Άκ. Μπαδογιάννης κ.α.), με καυστικά τους σχόλια στην ιστοσελίδα iskra.gr, εξέφρασαν τις έντονες ενστάσεις τους για τη συμφωνία με τους δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ