24 Φεβρουάριος 2015, 23:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2015, 23:12

Δήμαρχος έβαλε ενοικιαστήριο σ'ολόκληρο χωριό!

  • Δήμαρχος έβαλε ενοικιαστήριο σ'ολόκληρο χωριό!
    Ο δήμαρχος Κριστόφ Πάγιερ

Απίστευτο αλλά συμβαίνει! Δήμαρχος στην Ουγγαρία αποφάσισε να νοικιάσει το χωριό το οποίο διοικεί και να παραχωρήσει προσωρινά το αξίωμά του σε όποιον το επιθυμεί, με την ελπίδα να μπει ο τόπος στο χάρτη και να αρχίσει να έχει έσοδα.

Ο Κριστόφ Πάγιερ νοικιάζει το χωριό Μέγκιερ, όπου ζουν μόνο 18 άνθρωποι, έναντι 700 ευρώ την ημέρα και με την υπόσχεση ότι οι ενοικιαστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις εγκαταστάσεις του γραφικού μέρους.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στην αγγελία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι ενοικιαστές θα έχουν στη διάθεσή τους και τους τέσσερις δρόμους— οι δύο είναι ασφαλτοστρωμένοι— του χωριού, που απέχει 180 χλμ. από τη Βουδαπέστη, το γραφείο του δημάρχου, το πολιτιστικό κέντρο, τη στάση του λεωφορείου και επτά επιπλωμένα σπίτια «σε χωριάτικο στυλ».

«Ένας ξένος μπορεί επίσης να γίνει δήμαρχος για ένα σαββατοκύριακο και να αλλάξει την ονομασία των δρόμων, αν το επιθυμεί», είπε ο Κριστόφ Πάγιερ. Επιπλέον εάν θέλει, μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα έξι άλογα, τις δύο αγελάδες, τα τρία πρόβατα, το κοτέτσι και τα κτήματα του αγροτικού συνεταιρισμού.

Ο 42χρονος Πάγιερ, που είναι μηχανικός και κατάγεται από τη Βουδαπέστη, είπε ότι «ερωτεύτηκε» το χωριουδάκι την πρώτη φορά που πέρασε από εκεί, κατά τύχη, πριν από δέκα χρόνια. Έναν χρόνο αργότερα αγόρασε ένα σπίτι στο Μέγκιερ και εξελέγη δήμαρχός του. Το επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα μια και εργάζεται στη Βουδαπέστη.