Η Ουκρανία φοβάται ότι οι συγκρούσεις θα επεκταθούν στη Μαριούπολη

  • Η Ουκρανία φοβάται ότι οι συγκρούσεις θα επεκταθούν στη Μαριούπολη
    O Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν αποχωρεί από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Ρωσία (φωτ.: Francois Guillot / EPA)

Στο Παρίσι συναντήθηκαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να διασώσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Μεγάλος… πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Πάβλο Κλίμκιν, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, που δήλωσε ότι φοβάται πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες θα επιδιώξουν να επεκτείνουν τον έλεγχό τους και στο λιμάνι της Μαριούπολης.

«Μας ανησυχούν πολύ οι πρόσφατες επιθέσεις στα περίχωρα της Μαριούπολης και σε άλλα σημεία κοντά στην πόλη αυτή. Ανησυχούμε για μια ενδεχόμενη μετατόπιση των δυνάμεων από το Ντεμπάλτσεβε προς την κατεύθυνση της Μαριούπολης», είπε ο Κλίμκιν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Περίπου 500.000 κατοίκους και μια πολύ ισχυρή ελληνική κοινότητα έχει η Μαριούπολη.

Ο Ουκρανός υπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να θεωρήσει πως στις συνομιλίες του Παρισιού επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος και υποστήριξε ότι η Ρωσία φέρει την πλήρη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο Ντονέντσκ και το Λουγκάνσκ.