«Πόλεμος» Μαξίμου με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  • Εάν βγει το «ναι» η κυβέρνηση θα κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο
    Φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το e-mail Βαρουφάκη και τη συμφωνία που υπήρξε στο Eurogroup.

Με προσωπική του δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση ισχυριζόμενος ότι «με το e-mail Χαρδούβελη η χώρα έβγαινε από την εποχή των Μνημονίων, ενώ η πρόταση Βαρουφάκη το υιοθετεί (και μάλιστα με δυσμενέστερες εκδοχές σε κάποια σημεία), για να φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο».

Και αφού αναφέρει 16 σημεία που δείχνουν την αναξιοπιστία –κατά τη ΝΔ– του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτει με ειρωνεία: «το e-mail Βαρουφάκη υποβλήθηκε στην τρόικα, στους θεσμούς δηλαδή, προκειμένου να εγκριθεί».

Σαμαράς: Συναντηθήκαμε τελικά με το ΣΥΡΙΖΑ στην… έξοδο του Μνημονίου: εμείς βγαίναμε, ενώ εκείνοι έμπαιναν με φόρα!

Απαντώντας το Μαξίμου στις δηλώσεις Σαμαρά αλλά και του Βενιζέλου που είχαν γίνει νωρίτερα  τονίζει ότι «ο κ. Σαμαράς, κατά την προσφιλή του συνήθεια, έβαλε μπροστά την περίφημη μονταζιέρα  προσπαθώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του».

Για τον δε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι «ο μνημονιακός εταίρος του κ. Σαμαρά, τα βάζει με την κοινωνία επειδή στηρίζει στη συντριπτική της πλειοψηφία τη νέα ελληνική κυβέρνηση και όχι αυτόν».