24 Φεβρουάριος 2015, 17:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2015, 17:15

Ο Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γράφει... μνημόνιο!

  • Σκάνδαλο Novartis: Μήνυση κατέθεσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος
    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές)

Μπορεί ο Βενιζέλος στο παρελθόν να είχε ομολογήσει ότι το πρώτο μνημόνιο το είχε στείλει η τρόικα έτοιμο, και η κυβέρνηση απλώς το υπέγραψε, τώρα όμως κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το «Μνημόνιο 3» το γράφει... με τα χέρια του!

Αυτά τουλάχιστον ισχυρίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και στις τρέχουσες εξελίξεις, εξέφρασε τη λύπη του γιατί «κάνουμε τόσα βήματα πίσω, γιατί ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3».

Ο Ευ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «τούμπα και υποχώρηση» σε σημείο τέτοιο, «ώστε τώρα η τρόικα –οι θεσμοί, σύμφωνα με το νέο όνομα– να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον Κ. Παπούλια πρωτίστως για να τον ευχαριστήσει και να τον συγχαρεί για τη δεκαετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα, που όπως είπε ήταν υποδειγματική.