Εγκρίθηκε η λίστα Βαρουφάκη από το Eurogroup

  • Το καλό και κακό σενάριο για την επομένη των εκλογών
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

«Ναι» σε χρόνο ρεκόρ είπαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στη λίστα Βαρουφάκη, μέσω της οποίας η Αθήνα παίρνει την τετράμηνη παράταση. Πλέον η... μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο, και κυρίως στο εσωκομματικό πεδίο.

Με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Επίτροπος για το Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, χαρακτήρισε τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Ελλάδα «επαρκώς περιεκτικό ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Παρ’ όλα αυτά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (με επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ στον Γερούν Ντάισελμπλουμ) διατηρεί έντονες επιφυλάξεις ως προς την εξειδίκευση των μέτρων. Η επικεφαλής του ΔΝΤ θεωρεί την ελληνική λίστα «αξιόπιστο σημείο εκκίνησης», ωστόσο επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις σχετικά με τις συντάξεις και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Την Παρασκευή αποφασίζει η γερμανική Βουλή σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του CDU Μίκαελ Μπρέμερ.