25 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2015, 07:53

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

  • Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά  τόπους ισχυρές στα δυτικά και πρόσκαιρα στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά όπου στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες με βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 15°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 11°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στην ανατολική – κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ορεινά όπου στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά όπου στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5  έως 16°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται παροδικές με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές περιοχές με σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ  με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 16°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.