24 Φεβρουάριος 2015, 16:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2015, 16:51

Πάνε πίσω τα σχέδια Νόμου της κυβέρνησης

  • Πάνε πίσω τα σχέδια Νόμου της κυβέρνησης
    Ο υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στην Βουλή (φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακόμη πιο πίσω θα πάνε οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης καθώς η νέα συμφωνία (με τις μεταρρυθμίσεις) θα πρέπει να εγκριθεί από έξι ευρωπαϊκά κοινοβούλια –πέραν του ελληνικού!

Συγκεκριμένα, η λίστα Βαρουφάκη κατατίθεται και θα συζητηθεί στα κοινοβούλια Γερμανίας, Μάλτας, Εσθονίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας και Φινλανδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης δεν απαιτείται αυτή τη φορά να δοθεί το πράσινο φως από το κοινοβούλιο της Ολλανδίας, γιατί η δυνατότητα επέκτασης θεωρείται ότι έχει καλυφθεί ήδη από την έγκριση που έλαβε η αρχική συμφωνία.

Πάντως, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης πέρασε από… ιερά εξέταση αφού αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις χωρίς να λείπουν οι εντάσεις για τις υποχωρήσεις.

Το χορό των ενστάσεων έσυρε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που εκπροσωπεί την Αριστερή Πλατφόρμα. Στις 20:00, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναμένεται νέος κύκλος αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας νωρίτερα στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιβεβαίωσε πως η Κομισιόν παρέλαβε τη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης αργά χθες το βράδυ, υπογραμμίζοντας πως δεν αποτελεί «μνημόνιο».