24 Φεβρουάριος 2015, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2015, 16:19

Κατ’ αντιπαράσταση ανάκριση των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία Κουμανταρέα

  • Κατ’ αντιπαράσταση ανάκριση των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση κάλεσε η 3η Τακτική Ανακρίτρια τους δύο προσωρινά κρατούμενους Ρουμάνους υπηκόους που κατηγορούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, καθώς στις απολογίες τους έδειξαν ο ένας τον άλλον ως δράστη του εγκλήματος.

Οι κατηγορούμενοι φαίνεται να επανέλαβαν τους ισχυρισμούς που ήδη προβάλλουν σχετικά με τα όσα συνέβησαν τη νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου στο σπίτι του δολοφονηθέντος στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Οι δύο αλλοδαποί βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας. Επιπλέον, ο νεαρότερος και με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

Όπως έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν, το επίμαχο βράδυ πήγαν στο σπίτι του συγγραφέα προκειμένου ο νεαρότερος δράστης να ζητήσει χρήματα. Ωστόσο ο Μένης Κουμανταρέας αρνήθηκε να τα δώσει και (σύμφωνα με τον 29χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν) ο 26χρονος Στεφάν Ματασαρενάου διαπληκτίστηκε έντονα μαζί του έξω από το ασανσέρ της πολυκατοικίας, και χτυπώντας τον, τον άφησε λιπόθυμο. Ο Γκαϊτάν μάλιστα υποστηρίζει πως ο ίδιος ήθελε να αφήσουν εκεί τον Μένη Κουμανταρέα και να φύγουν, αλλά ο συγκατηγορούμενός του επέμενε και τελικά τον μετέφεραν στο διαμέρισμα.

Από την πλευρά του ο 26χρονος Ματασαρενάου φέρεται να έχει υποστηρίξει δύο διαφορετικά πράγματα ενώπιον των Αρχών. Ειδικότερα, στην απολογία του είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του. Όπως είχε αναφέρει, μάλιστα, λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε ποτέ κακό.