28 Φεβρουάριος 2015, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2015, 17:37

Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για μια θεατρική παράσταση

  • Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για μια θεατρική παράσταση

Πολλές είναι οι δραστηριότητες που μπορούν να διανθίσουν την καθημερινότητα, να συνδυάσουν την ψυχαγωγία με τη μάθηση και να δώσουν στους γονείς τη δυνατότητα να περάσουν μαζί με τα παιδιά τους όμορφες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής.

Μια τέτοια δραστηριότητα είναι και η από κοινού παρακολούθηση μιας παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής, στη Λυρική ή σε κάποια θεατρική σκηνή.

Με ποιους τρόπους όμως χρειάζεται να προετοιμάσουμε τα παιδιά κατάλληλα πριν από την πρώτη φορά μιας τέτοιας επίσκεψης, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία και για τις δύο πλευρές;

  • Επιλέξτε μια εντυπωσιακή όπερα προσαρμοσμένη στα παιδικά ενδιαφέροντα, η οποία να είναι πλούσια σε δράση και κίνηση, όπως για παράδειγμα Ο μαγικός αυλός, που συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία.
  • Διαβάστε από πριν την υπόθεση και εξηγήστε την στο παιδί με απλά λόγια.
  • Επιλέξτε θέσεις από τις οποίες το παιδί θα βλέπει καλά, χωρίς να θεωρήσετε ότι οι ακριβότερες είναι απαραίτητα και καλύτερες.
  • Δώστε στο παιδί να καταλάβει τι είναι αυτό που βλέπει κατά τη διάρκεια της παράστασης.
  • Μην το πιέσετε αν κάποια στιγμή δυσφορήσει και θελήσει να φύγει, καθώς είναι μάλλον απίθανο το παιδί σας να λατρέψει τέτοιες εκδηλώσεις με την πρώτη φορά.

Με πληροφορίες από άρθρο της ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου-συγγραφέα Αλεξάνδρας Καππάτου που δημοσιεύτηκε στο τηλεοπτικό περιοδικό MyTv.