24 Φεβρουάριος 2015, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2015, 13:50

Τι έγινε στη Μεγαλόπολη και προκάλεσε τηλεφώνημα Αρχιεπισκόπου - Προέδρου της Βουλής

  • Τι έγινε στη Μεγαλόπολη και προκάλεσε τηλεφώνημα Αρχιεπισκόπου - Προέδρου της Βουλής
    Την ώρα που η... καταιγίδα δια στόματος του μητροπολίτη Γόρτυνος βρίσκεται σε εξέλιξη

Επιδίωξη να τερματιστεί ένα δυσάρεστο επεισόδιο μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των υπόλοιπων επισήμων με τον μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία, στη Μεγαλόπολη, αποτελεί η τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου της Βουλής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Η πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησαν χθες για το χαρακτηρισμό «αλειτούργητοι» του μητροπολίτη προς τους επισήμους όταν αυτοί προσήλθαν στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης όπου επρόκειτο να τελεστεί μνημόσυνο για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες της Κατοχής την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αρχιεπισκοπή, ο κ. Ιερώνυμος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.


Πέτρος Τατούλης, Κώστας Ήσυχος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Παπαδόπουλος

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο μητροπολίτης Γόρτυνος χαρακτήρισε «αλειτούργητους» τους επισήμους επειδή άργησαν να μπουν στην εκκλησία, και παρόλο που είχαν ζητήσει 5-10 λεπτά καθυστέρηση της διαδικασίας για να φθάσει η πρόεδρος της Βουλής από την Αθήνα.

«Θα έλεγα ότι έπρεπε να έλθετε και πολύ πριν από το Μνημόσυνο, για να λειτουργηθείτε. Κυριακή σήμερα, πού λειτουργηθήκατε σεις οι άρχοντές μας; Αλειτούργητοι άρχοντες; Τι προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες; Τι κακό είναι αυτό πού συμβαίνει με εσάς τους επισήμους;» είπε ο μητροπολίτης. Ενοχλημένη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρακίνησε και τους υπόλοιπους και όλοι μαζί έφυγαν από τον ιερό ναό εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τον μητροπολίτη.