24 Φεβρουάριος 2015, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2015, 19:32

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου επισκέφτηκε την Κριμαία

  • Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου επισκέφτηκε την Κριμαία
    Ο δήμαρχος Ασπροπύργου (δεύτερος από δεξιά) μεταξύ των δημοτικών αρχόντων της Θεοδοσίας (φωτ.: feodosea.com)

Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από τη Μόσχα

Συμβολική σημασία είχε για τους Ρώσους η πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου στην πόλη Θεοδοσία της Κριμαίας, η οποία συνοδεύτηκε και από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας των δύο δήμων.

Τις δηλώσεις του Ν. Μελετίου ότι «δεν φοβάται την πιθανή αντίδραση της Δύσης, επειδή τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τον ρωσικό λαό και ειδικά με τους κατοίκους της Κριμαίας» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.  «Επισκέφτηκα την Κριμαία επειδή το θέλει ο λαός. Είμαστε πρωτοπόροι. Μετά από εμάς θα ακολουθήσουν άλλες πόλεις [...]. Καμία κρίση δεν μπορεί να εμποδίσει τη φιλία μας» είπε ο δήμαρχος Ασπροπύργου.


Από τη συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο Θεοδοσίας Ντμίτρι Σεπετκόφ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Θεοδοσίας Ντμίτρι Σεπετκόφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ελληνική αποστολή για το παράδειγμα,  που δείχνει ότι κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει από τον υπόλοιπο κόσμο δύο εκατομμύρια κατοίκους της Κριμαίας. «Και ας το θέλουν οι πολιτικοί στη Δύση».   

Κατά τον Σεπέτκοφ, η επίσκεψη δημάρχου κράτους-μέλους της ΕΕ στην Κριμαία θα σπάσει τον «γυάλινο τοίχο» που χτίστηκε από κάποιους Δυτικούς πολιτικούς.

«Είναι απάνθρωπο και λανθασμένο να δημιουργούνται ψεύτικα εμπόδια μεταξύ των λαών», πρόσθεσε.

  
Με τον Βλαντίμιρ Πόντβιντσεφ και την Ελένα Φούρμανετς

Η αντιπροσωπεία του Ασπροπύργου συναντήθηκε επίσης στη Θεοδοσία με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού-Διαφωτιστικού Συλλόγου Βλαντίμιρ Πόντβιντσεφ και την πρόεδρο του συλλόγου «Ελλάδα»  Έλενα Φούρμανετς, με τους οποίους αντάλλαξαν και αναμνηστικά.

  • Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του Δήμου της Θεοδοσίας (feodosea.com)