24 Φεβρουάριος 2015, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2015, 11:17

Καλά τα πρώτα νέα από τις Βρυξέλλες

  • Πέντε γεγονότα που θα επηρεάσουν τα Βαλκάνια

«Επαρκώς περιεκτική» βρίσκει τη λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης η Κομισιόν, σύμφωνα με πηγή στις Βρυξέλλες, η οποία τονίζει ότι «αποτελεί αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Για τη λίστα, που απεστάλη προς έγκριση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), η ίδια πηγή εξέφρασε ικανοποίηση «για την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

«Είναι απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση», είπε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ψηφοφορία που πρόκειται να γίνει στη γερμανική Βουλή με την οποία θα εγκριθεί το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ζάιμπερτ τόνισε ότι το θέμα χειρίζονται ήδη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και ότι δεν χρειάζεται η παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πάντως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Σόιμπλε. Συνεχή ενημέρωση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών έχουν και τα αρμόδια όργανα του γερμανικού Κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ.

Εφόσον η ελληνική λίστα εγκριθεί, τότε το απόγευμα το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 ώρα Ελλάδας, θα δώσει και επισήμως το «πράσινο φως» στο ελληνικό αίτημα παράτασης της Σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ