24 Φεβρουάριος 2015, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2016, 15:32

Περίεργη υπόθεση: Ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη πέταξαν πάνω από το Παρίσι

  • Περίεργη υπόθεση: Ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη πέταξαν πάνω από το Παρίσι

Στον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας εθεάθησαν τη νύχτα να πετούν τουλάχιστον πέντε ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη (drone) από τα μεσάνυχτα έως και τις 06:00 σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο εθεάθη πάνω από την πρεσβεία των ΗΠΑ λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, σε ύψος 100-300 μ., ωστόσο πτήσεις καταγράφηκαν και πάνω από τον Πύργο του Άιφελ, το Μέγαρο Ανβαλίντ και την πλατεία Κονκόρντ.

Για την πτήση πάνω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι έρευνες διεξάγονται από το ερευνητικό τμήμα της αστυνομίας των αερομεταφορών (GTA). Την έρευνα για τις άλλες πτήσεις ανέλαβε η εισαγγελία. Παρά το γεγονός ότι διάφορες υπηρεσίες της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν τη νύχτα, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν οι χειριστές τους. Πηγές δήλωναν στο γαλλικό πρακτορείο ότι δεν αποκλείεται να είναι «συντονισμένη ενέργεια», δεν αποκάλυψε όμως περισσότερα.


Πρότυπο ρομποτικού μη επανδρωμένου σκάφους – drone (φωτ. αρχείου)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Monde, από τον Οκτώβριο έχουν καταγραφεί πτήσεις μη επανδρωμένων τέτοιων σκαφών σε πάνω από 17 πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γαλλίας. Η πτήση πάνω από τις αστικές περιοχές είναι απαγορευμένη, και πάνω από όλες τις υπόλοιπες απαγορευμένη τη νύχτα. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος, και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Tags