24 Φεβρουάριος 2015, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2015, 08:25

Αφρικανική σκόνη και βροχές σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου

  • Αφρικανική σκόνη και βροχές σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτική πρόγνωση

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι, αρχικά, θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 8-11 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά (πάνω από τα 1200 μέτρα). Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8-11 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα νότια και από το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθούν από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις, στα βόρεια 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.