23 Φεβρουάριος 2015, 23:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2015, 23:24

Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μίκη Θεοδωράκη

  • Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μίκη Θεοδωράκη

Το άρθρο-κόλαφο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για τη στάση της κυβέρνησης στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, ακολούθησε το αιχμηρό αλλά και με προτάσεις άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη, δημιουργώντας από ό,τι φαίνεται προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μίκη Θεοδωράκη αφενός να τον συγχαρεί για το άρθρο του, αφετέρου να του ζητήσει να συναντηθούν την Τρίτη στις 10:30 π.μ.

Όλα άρχισαν με την ανάρτηση άρθρου του γνωστού μουσικοσυνθέτη στην προσωπική του ιστοσελίδα, όπου ζητά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει τη δύναμη να πει έστω και τώρα «ΟΧΙ» στο «ΝΕΙΝ» του Σόιμπλε.

«Θα πρέπει όμως, για να ξεκινήσουν αποφασιστικά, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο Λαός μας» γράφει ο Θεοδωράκης, διευκρινίζοντας πως οι κυβερνώντες πρέπει να στραφούν αποφασιστικά στον λαό και τον εθνικό μας πλούτο «που κακώς-πολύ κακώς» τον αγνοούν και «οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ