24 Φεβρουάριος 2015, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2015, 10:35

Η ποντιακή φωνή του The Voice που έσπασε τα ρεκόρ (βίντεο)

  • Η ποντιακή φωνή του The Voice που έσπασε τα ρεκόρ (βίντεο)

Η ποντιακή λύρα και η φωνή του «καραπόντιου» Κώστα Αγέρη κέρδισαν κατά κράτος στα blind auditions...

Και ξαφνικά, η σκηνή ενός θεάματος δυτικής εμπνεύσεως γέμισε από τον Πόντο! Αυτό συνέβη όταν ένας νέος άνθρωπος από την Κοζάνη, γιος του τραγουδιστή Γιάννη Παπαγερίδη, ανέβηκε και ερμήνευσε με την κεμεντζέ του το τραγούδι του Κώστα Σιαμίδη «Την πατρίδα μ’ έχασα», σε στίχους του αείμνηστου Χρήστου Αντωνιάδη. Δεν πέρασαν 5 δευτερόλεπτα, και ο ένας μετά τον άλλον οι κριτές πάτησαν αποφασιστικά τα κουμπιά τους για να γυρίσουν τις καρέκλες τους!

Έχοντας ήδη εκφράσει την αγωνία του για την απόφασή του να ερμηνεύσει ποντιακό τραγούδι, ο Αγέρης (με σπουδές βυζαντινής μουσικής, ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας) πήρε από το χέρι όλον τον κόσμο και τον πήγε στις αλησμόνητες πατρίδες σπάζοντας καρδιές.

«Λελεύω σε πουλόπομ'!» αναφώνησε κάποια στιγμή η Πόντια Μελίνα Ασλανίδου. «Χαίρομαι που βοηθάτε να συνεχίζεται η ιστορία» είπε η επίσης Πόντια Δέσποινα Βανδή, εξομολογούμενη ότι ως έφηβη είχε αντιρρήσεις να μάθει τους ποντιακούς χορούς, μέχρι που κατάλαβε. Αλλά και θυμίζοντας ότι παντρεύτηκε και Πόντιο, αυτό για να πείσει τον Αγέρη να μπει στην ομάδα της, μια και όλοι οι coaches πάτησαν το κουμπί και γύρισαν την καρέκλα τους. «Τρελάθηκα με τη λύρα» είπε ο Μιχάλης Κουινέλης (Stavento), και ο Αντώνης Ρέμος, παρόλο που εξομολογήθηκε ότι έχει κάποιες ρίζες ποντιακές αλλά δεν μεγάλωσε σε ποντιακό περιβάλλον, παραδέχτηκε ότι ο Κώστας Αγέρης τον συγκίνησε. «Αγγίζεις τις χορδές της καρδιάς μου», του είπε, και τελικά τον κέρδισε.

Στα παρασκήνια, η οικογένεια του διαγωνιζόμενου γιόρτασε χορεύοντας στο ρυθμό του «Εκάεν και το Τσάμπασιν»!