23 Φεβρουάριος 2015, 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2015, 09:38

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τη ναυτική τραγωδία στο Μπανγκλαντές

  • Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τη ναυτική τραγωδία στο Μπανγκλαντές

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τη ναυτική τραγωδία στο Μπανγκλαντές. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας Αμπντούλ Μουκταντίρ οι υπηρεσίες διάσωσης τις τελευταίες ώρες εντόπισαν και ανέσυραν άλλα 24 πτώματα ανεβάζοντας έτσι τον έως τώρα επίσημο αριθμό των νεκρών σε 65. «Τα περισσότερα από τα πτώματα που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν μέσα στο πλοίο» δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πάνω από 24 ώρες μετά το τραγικό ναυτικό δυστύχημα, οι αρχές της χώρας δεν είναι σε θέση να πουν τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο καθώς, όπως συνηθίζεται στο Μπανγκλαντές, δεν τηρούνται μητρώα επιβατών. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες διασωθέντων το πλοίο MV Mostofa μετέφερε περίπου 150 άτομα. Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένο ότι υπάρχουν 50 διασωθέντες εξακολουθούν να αγνοούνται περίπου 35 άτομα.

Το επιβατηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από την περιοχή Ρατζμπάρι και κατευθυνόταν στην Πατούρια. Συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στον ποταμό Πάντμα, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ντάκα.

Ο ποταμός Πάντμα είναι από τους σημαντικότερους της χώρας. Το Μπανγκλαντές, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ασίας, έχει περισσότερα από 230 ποτάμια και οι εσωτερικές πλωτές μεταφορές είναι ο κύριος τρόπος μεταφοράς, ιδιαίτερα στο νότο και στα βορειοανατολικά.