23 Φεβρουάριος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2015, 00:19

Καθαρά Δευτέρα με κρύο, καταιγίδες και νοτιάδες

  • Κακοκαιρία και σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Καθαρά Δευτέρα η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1000 μέτρα). Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και τη νύχτα και στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1000 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν πρώτα στα βορειοδυτικά και μέχρι αργά και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες παροδικά πιθανόν ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας (πάνω από 1000 μέτρα). Τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.