22 Φεβρουάριος 2015, 14:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2015, 14:31

Μαριούπολη: Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις

  • Μαριούπολη: Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις
    Ουκρανία: Ανταλλαγή αιχμαλώτων χθες (φωτο), συνέχιση των μαχών σήμερα... Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποστήριξαν σήμερα ότι και άλλες αυτοκινητοπομπές τεθωρακισμένων οχημάτων εντοπίστηκαν να περνούν από τη Ρωσία στο ουκρανικό έδαφος, ακόμη και στα νοτιοανατολικά όπου, σύμφωνα με το Κίεβο, οι αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον του ουκρανικού στρατού σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Μαριούπολης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Αντρίι Λισένκο είπε ότι τρένο που μετέφερε 60 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και αρμάτων μάχης, έφτασε χθες στην πόλη Αμβροσίιφκα προερχόμενο από τη Ρωσία. Αργότερα, μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό πέρασε τα σύνορα στο ύψος του Νοβοαζόφσκ, στα ανατολικά της Μαριούπολης, στην Αζοφική Θάλασσα.

Μάχες στο χωριό Σιρόκινε

Σύμφωνα πάντα με τον Α. Λισένκο, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο χωριό Σιρόκινε, ανατολικά της Μαριούπολης. «Η στρατιωτική αντιπαράθεση συνεχίζεται. Η μάχη συνεχίζεται. Οι στρατιώτες μας διατηρούν τις θέσεις τους», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν συνολικά 44 διαφορετικές επιθέσεις εκ μέρους των αυτονομιστών ανταρτών στη ζώνη των συγκρούσεων. Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε όμως ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν σήμερα τη διαδικασία απομάκρυνσης των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους φιλορώσους αυτονομιστές.