22 Φεβρουάριος 2015, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2015, 12:11

Μπανγκλαντές: Δεκάδες αγνοούμενοι σε ναυάγιο πορθμείου στον ποταμό Πάντμα

  • Μπανγκλαντές: Δεκάδες αγνοούμενοι σε ναυάγιο πορθμείου στον ποταμό Πάντμα

Πορθμείο που μετέφερε δεκάδες επιβάτες βυθίστηκε σήμερα στο κεντρικό Μπανγκλαντές μετά από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες, το MV Mostofa μετέφερε περίπου 150 επιβάτες την ώρα του δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στον ποταμό Πάντμα, 70 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ντάκα, όπως δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

«Περίπου 50 άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν στις όχθες του ποταμού κολυμπώντας ή διασώθηκαν από άλλα πλοία», επισήμανε. Τα σωστικά συνεργεία έχουν προς το παρόν ανασύρει από τον ποταμό τη σορό ενός μωρού και αναζητούν τυχόν άλλους επιζώντες.

Η αστυνομία έχει κατασχέσει το φορτηγό πλοίο και έχει συλλάβει δύο μέλη του πληρώματός του. Τα δυστυχήματα με πορθμεία είναι συχνά στο Μπανγκλαντές, καθώς περισσότερα από το 95% των μικρών επιβατικών πλοίων δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Στο Μπανγκλαντές, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας, υπάρχουν περισσότεροι από 230 ποταμοί και τα πλοία είναι το κυριότερο μέσο μεταφοράς στις αγροτικές περιοχές της υπαίθρου, ιδίως στο νότιο και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.