21 Φεβρουάριος 2015, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2015, 15:24

Διάγγελμα Τσίπρα για τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup

  • Διάγγελμα Τσίπρα για τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Το χθεσινό κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup αποτελεί μια κατ' αρχήν συμφωνία πλαίσιο η οποία γεφυρώνει το χρόνο ανάμεσα στο μνημόνιο και στο δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό λαό για την συμφωνία της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους στο χθεσινό Eurogroup.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «είναι μια συμφωνία που ακυρώνει στην πράξη τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, για αυξήσεις στο ΦΠΑ στα τρόφιμα, στα φάρμακα και στις τουριστικές υποδομές. Ακυρώνει στην πράξη την λιτότητα και τους μηχανισμούς που την επιβάλουν, όπως είναι τα εξωπραγματικά και υφεσιακά πρωτογενή πλεονάσματα».

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο A. Τσίπρας η συμφωνία «δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή των αναγκαίων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, τη μεταρρύθμιση του κράτους αλλά και την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης που για μας αποτελεί πρώτιστο καθήκον».