20 Φεβρουάριος 2015, 22:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2015, 00:48

Οι συνιστώσες πήραν το όπλο τους στο ΣΥΡΙΖΑ

  • Λαφαζάνης: Από πού θα με διαγράψει ο Τσίπρας;
    Παναγιώτης Λαφαζάνης (αριστερά) και Αλέξης Τσίπρας

Η κυβερνητική... ειρήνη στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να δοκιμάζεται μια και οι συνιστώσες πήραν το όπλο τους και επιτίθενται στην ηγετική ομάδα και τον Αλέξη Τσίπρα τόσο για την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου όσο και για την επιστολή Βαρουφάκη για την επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Ενδεικτικό, μάλιστα, του κλίματος είναι ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε προχθές και τελείωσε χθες, καθώς χρειάστηκε να περάσει τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου ο Νίκος Βούτσης για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη σκυτάλη πήρε η ΚΟΕ, η ΔΕΑ, αλλά και η ΑΝΑΣΑ (μέρος της πλειοψηφίας)!

Μάλιστα, οι Αλέκος Καλύβης και Στάθης Λεουτσάκος έφτασαν στο σημείο να προτείνουν σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν πάει κατά το δοκούν να «οδηγήσει ο Αλέξης Τσίπρα τη χώρα είτε σε δημοψήφισμα είτε σε νέες εκλογές».

«Αν δεν βάλουμε το θέμα του δανείου δεν έχουμε παρά να διαχειριστούμε τη φτώχεια», προσέθεσαν οι ομιλητές της Αριστερής Πλατφόρμας και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την επιλογή Παυλόπουλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της ΔΕΑ, Αντώνης Νταβανέλλος. «Φύγαμε πολύ από το πρόγραμμά μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για κατάσταση... νιρβάνας, στην οποία ζούμε σχετικά με την συμφωνία με τους εταίρους.

Από την ΚΟΕ, τον λόγο πήρε ο Ρούντι Ρινάλντι, ο οποίος σημείωσε με έμφαση ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει με την ίδια τακτική «δεν θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας».