Για προβοκάτσια της Bild μιλά η κυβέρνηση

  • Για προβοκάτσια της Bild μιλά η κυβέρνηση
    Φωτ.: Tim Brakemeier / EPA

Για βρώμικο πόλεμο κατηγορεί η Αθήνα τη γερμανική εφημερίδα Bild και αυτό γιατί (δήθεν) αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έστειλε την Πέμπτη λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνεργασία με πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προετοίμασαν την Τετάρτη μία επιστολή προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

Εντούτοις, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε μία αλλαγμένη εκδοχή, από την οποία έλειπαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα αποδέχεται όρους του προγράμματος που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι σε συζητήσεις με τον Ντάισελμπλουμ και την Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «διοικητικό λάθος».

Το Μαξίμου, από τη μεριά του, κάνει λόγο για ευφάνταστο σενάριο και διαψεύδει ότι πρωθυπουργός τηλεφώνησε στην Άνγκελα Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! «Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές», καταλήγει το Μαξίμου.